Er der koffein i te?

Er der koffein i te?

Mange af os drikker te hver dag, men hvor meget koffein er der egentlig i te? Denne artikkel vil se nærmere på, hvor meget koffein der er i forskellige typer te, hvilke koffeinindhold de har, og hvorfor nogle te har mere koffein end andre.

Indholdsfortegnelse

  Hvor meget koffein er der i te?

  Der er forskellige niveauer af koffein i forskellige typer te, lavet fra forskellige planter. De fleste lys te, herunder grøn te og sort te, har omkring 40-75 mg koffein per servering (1 kop). Mørk te, som er lavet fra ældre teblade, har omkring 90-120 mg koffein per servering.

  Hvid te har omkring 45-75 mg koffein per servering. Mærkeligt nok har Rooibos og afrikansk sort te meget lidt eller slet ingen koffein.

  Koffeinmængderne i te kan variere meget afhængigt af te typen, te-formationen, hvor længe tebladene har fået lov til at fermentere, hvor længe tebladene har fået lov til at trække, te-tilskud og endelig te-brygning.

  Hvis du ønsker at reducere dit koffeinindtag fra te, skal du lave tebladene kortere og skylle tebladene før brug. Dette kan reducere koffeinindholdet med omkring 40%. Du kan også skifte til te typer uden koffein som Rooibos og afrikansk sort te.

  Hvorfor er der forskellige niveauer af koffein i te?

  Der er forskel i koffeinindholdet af en bestemt te på grund af forskellen i de forskellige typer af te: Visse typer af te er lavet af ældre blade, hvilket betyder, at de har mere koffein end andre, mens andre typer er lavet af unge blade, hvilket betyder, at de har mindre koffein.

  Nogle typer te, såsom hvid te, har omkring den samme mængde koffein som lysere te, men har lidt mindre smag.

  Hvilke te er de mest koffeinholdige?

  Mørke teer, såsom ældre bladvice, er den mest koffeinholdige af alle teer. Disse teer har omkring 60-90 mg koffein per servering. Andre af de mest koffeinholdige er visse typer grøn te og sort te, som matcha og Yunnan sort, som har omkring 50-75 mg koffein.

  På den anden side har andre typer te som Rooibos eller afrikansk sort te ingen koffein. Disse teer har ikke samme koffeinindhold som andre (og derfor kræver de ikke samme mængde koffein for at få den samme effekt).

  Ofte stillede spørgsmål

  Er alle typer te lavet med koffein?

  Nej, nogle typer te, såsom hvid te og grøn te, er lavet uden koffein.