Hvor mange etaper er der i Tour de France?

Hvor mange etaper er der i Tour de France?

Tour de France er en af verdens mest kendte og populære cykelløb, og det er en af de mest udfordrende cykelløb, der findes. I denne artikel vil vi tage et kig på, hvor mange etaper der er i Tour de France, hvordan de er inddelt, og hvordan man tæller dem.

Indholdsfortegnelse

  Hvor mange etaper er der i Tour de France?

  Tour de France er en af ​​de mest berømte cykelløb i verden, og den består af 21 etaper. Disse 21 etaper er officielt blevet inddelt i tre delkonkurrencer, kaldet Grand Départ, Pyrenéerne, og Alperne.

  Grand Départ er de første tre etaper, der køres i forskellige lande - herunder også Danmark i 2022. Pyrenéerne er de syv etaper der træder ind på fransk territorie, og det er her, mange af de vigtigste drømme går i opfyldelse.

  Endelig inkluderer Alperne seks etaper, der leder mod den store finale i Paris.

  De 21 etaper er fordelt på 19 løb, der alle har deres egen distance og samlede højdemeter. Et par løb ender i et bjergsprint for at forårsage et større drama. I alt er der 2.200 miles eller 3.500 kilometer, som skal køres.

  Ofte stillede spørgsmål

  Hvad er formålet med Tour de France?

  Formålet med Tour de France er at vise cyklingens verdenmesterskab, da det er det højeste niveau af cykelsport. Det er en af ​​verdens mest prestigefyldte cykelløb og er et af de mest selvbevidste sportsbegivenheder.