Hvornår startede 2. verdenskrig?

Hvornår startede 2. verdenskrig?

2. verdenskrig var et af de mest ødelæggende krige i verdenshistorien. Men hvornår startede det egentlig? Denne artikel vil se på, hvornår 2. verdenskrig startede, og hvad der førte til det. Desuden vil artiklen også se på, hvordan krigen sluttede.

Indholdsfortegnelse

  Hvornår startede 2. verdenskrig?

  2. verdenskrig startede den 1. september 1939, da Tyskland invaderede Polen. Den tyske invasion af Polen førte til, at England og Frankrig erklærede krig mod Tyskland den 3. september 1939. Dette markerede begyndelsen på 2. verdenskrig, som varede frem til den 8. maj 1945.

  I løbet af krigen blev der kæmpet på alle de syv verdenshave og på kontinenterne. Der blev også brugt massiv luft- og atomvåben i krigen. Krigen resulterede i millioner af dødsfald og ødelagte lande.

  Hvad førte til 2. verdenskrig?

  2. verdenskrig blev udløst af Adolf Hitlers forsøg på at erobre Europa og skabe et nazistisk imperium. Dette blev kendt som "Hitlers nye orden". Han forsøgte at skabe et imperium ved at føre krig mod andre europæiske lande, annektere territorier og undertrykke mindretal.

  Det førte til en række konflikter med andre europæiske lande, herunder Tyskland, der invaderede Polen i 1939. Det førte til, at England og Frankrig erklærede krig mod Tyskland. Dette markerede begyndelsen på 2. verdenskrig, som var den mest ødelæggende og dødbringende krig i den moderne historie.

  Hvordan sluttede 2. verdenskrig?

  2. verdenskrig sluttede den 8. maj 1945, da Nazi-Tyskland overgav sig til de allierede styrker. Dette markerede slutningen på 6 års krig, der havde kostet millioner af mennesker livet.

  Efter krigen blev der indgået en våbenhvile, og Tyskland blev delt op i fire selvstændige zoner, der blev styret af de allierede styrker. Den sovjetiske zone blev senere en del af Østtyskland, mens de andre tre zoner blev forenet og blev til Vesttyskland.

  Den 8. maj er nu blevet markeret som VE-dagen (Victory in Europe Day) i mange lande over hele verden, som en hædersdag for de mennesker, der mistede deres liv under krigen.

  Ofte stillede spørgsmål

  Hvad var årsagerne til 2. verdenskrig?

  Årsagerne til 2. verdenskrig var mange og komplekse. De primære årsager var den aggressive udenrigspolitik fra Nazi-Tyskland, der forsøgte at udvide sin magt over hele Europa, samt den økonomiske depression, der fulgte af Den Store Depression.