Rentefri periode på kredittkort: hvordan fungerer det?
Hvis du allerede er indehaver af et kreditkort, så er der også en god chance for, at du allerede har helt og aldelses styr på den rentefri periode, hvis altså dit kort er af dem, der tilbyder en rentefri periode. Det er nemlig ikke alle kreditkortudbydere, der tilbyder dette til deres kunder. Så til dig der har et kreditkort, men ingen rentefri periode og til dig, som skal ud og finde dit første kreditkort, og gerne vil have de bedste fordele, så er denne artikel om rentefri periode på kreditkort et must-read. Her vil vi nemlig se nærmere på hvad denne periode indebærer og hvordan det fungerer i praksis. Når man bruger sin kreditkort på kortet, så skal pengene selvfølgelig og betales tilbage, men igen har lyst til at betale mere end hvad der er nødvendigt. Derfor er det en god idé at sætte sig ind rentefri perioder, for at finde ud hvad det betyder præcis for dig og for din økonomi, og brugen af dit kreditkort generelt.
Hvad er den rentefri periode?
Den rentefri periode på kreditkort, henviser til det tidsrum der går imellem at du køber noget på kredit, på dit kort, uden at du skal betale renter på beløbet, så længer du sørger for at der er balance på din konto igen, inden perioden udløber. Hvis du ikke formår at bringe saldoen i balance inden tidsfristen udløber, så vil der komme renter oven i det du skylder og du vil derfor skulle betale mere tilbage, end hvad du har brugt. Her er det vigtigt at understrege, at det selvfølgelig gælder hele det skyldig beløb. Det er altså ikke nok at betale noget af det.
Det er ikke alle kreditkort der kommer med en rentefri periode, hvilket vil sige, at man vil få smidt renter på en negativ saldo uanset hvad. De kort der har en rentefri periode varierer meget i forhold til hvor lang perioden er, men den vil oftest ligge et sted mellem 30 og 60 dage, alt efter ens udbyder. Hvis man endnu ikke har et kreditkort eller man gerne vil have et med en rentefri perionde, så får man altdå en fordel, der gør ens kreditkort mere fleksbibelt, ved at man kan udskyder betalinger uden ekstra omkostninger, hvis man blot får betalt inden den rentefri periode udløber. Men hvilke kreditkort kommer så med en rentefri periode? Du kan læse og se et par eksempler på kredittkortinfo.no/rentefrie-periode-på-kredittkort/.
Hvem kan få et kreditkort med rentefri periode?
Da den rentefrie periode på et kreditkort, er en fordel man får, på samme måde som med andre fordele, så er der ikke noget specielt omkring hvordan man får fat i sådan et kreditkort. Her gælder nemlig den samme procedure og de samme krav, som hvis man skulle ansøge om et hvert andet kreditkort. Man skal først og fremmest være over 18 år, for overhovedet at kunne ansøge om et kreditkort, og ydermere, så skal man have et dansk CPR-nummer og være bosat i Danmark. Man må heller ikke stå i nogle af kendte skyldnerregistre og så skal man også have en eller anden form for indtægt, der kan dække ens brug af kreditkortet.
Der er ikke et krav til rådighedsbeløb, som man kender det fra de lån man kan få i banken eller hos en af de mange andre lånevirksoheder der findes. Man skal blot have en fast indtægt i en eller anden for og af en vis størrelse. Størrelsen har noget at sige, fordi at hvis man får en kredit på f.eks. 10.000 så skal indtægten være stor nok til at kunne dække dette beløb, såfremt man bruger hele kreditten. Det handler i bund og grund, om at udstederen af kreditkort skal dække sin ryg og sikre sig, at du vil kunne betale de penge tilbage du bruger, så de pludselig ikke står med et kort, hvor der ikke kommer nogen penge ind og dækker.
Hvor er det bedst at ansøge om denne type kreditkort?
Når det kommer til ansøge om et kreditkort, der har en rentefri periode inkluderet, så har man flere forskellige muligheder, der alle kommer med egne fordele og ulemper. Hvis man vejer disse op mod hinanden, vil de fleste nok komme frem til, at det vil være bedst at bruge sin bank til formålet, fordi man i nogle tilfælde slipper for at gennemgå en decideret ansøgningsproces, men blot kan ringe til rådgiver og fortælle dem, at man gerne vil have et kreditkort tilknyttet sin konto, og at det skal være et kort, der har denne periode inkluderet.
Banken har ikke brug for dokumentation, da de allerede har et indgående kendskab, til hvad der går ind og ud af din konto, og dermed et bedre overblik over, om det vil være en god idé at lade dig få et kreditkort. Vil man af den ene eller anden grund ikke have sit kreditkort i banken, så findes der også andre muligheder. De forskellige lånevirksomheder, som man oftest finder online, kan også tilbyde kreditkort med rentefrie perioder, på de stort set samme vilkår som banken kan. Derfor vil valget altid være et spørgsmål om personlige præferencer.
Udover de ovenstående muligheder, skal det også lige nævnes, at der endda også findes en stor og kendt supermarkedskæde, i hvert fald virksomheden bag kæden, som også kan tilbyde kreditkort til deres kunder, nuværende som ny. Dette er med til at understrege, at hvis man vil have et kreditkort, med eller uden rentefri perionder, så er det altså ikke for at der mangler muligheder. Der findes så mange, at det faktisk kan være et utroligt svært valg.
Kan du administere et kreditkort?
Er det dit første kreditkort du står overfor at skulle have, så har du sikkert hørt dette fra både dine forældre, familie og venner, men ikke desto mindre er det afgørende. Du skal bruge dit kreditkort med omtanke, uanset om dit kort har en rentefri periode eller ej. Når man har et kreditkort, har man også adgang til penge, selvom man ikke har nogle penge. Det kan være fristende for de fleste, men det er også de flest der godt kan styre deres brug af kreditkortet.
Hvis man derimod skulle vise sig ikke at kunne styre det, så vil det være noget der kommer til at bide en i bagdalen, en kreditkortgæld hurtigt kan løbe og går fra at være en fordel, til en ulemt og noget man aldrig skulle have kastet sig ud i . Derfor bør man altid overveje om man føler sig moden og ansvarlig nok, til at have og bruge et kreditkort i sin daglige økonomi.