Hvornår er det fastelavn?
Fastelavn er en ældgammel skik, der fejres i det meste af Europa. I denne artikel vil vi se nærmere på, hvornår der er fastelavn, hvad der sker ved denne tid af året og hvordan man kan fejre fastelavn.
Hvornår er det fastelavn?
Fastelavn er typisk den syvende søndag før påske. Det betyder at fastelavn altid vil være mellem 1. februar og 7. marts.
Oprindelig var fastelavn mest kendt for at være den sidste dag, hvor man måtte spise fastelavnsboller. I dag fejres det som en national festdag, hvor mange lande har deres egne traditioner, såsom maskeradeballer, fastelavnsdåser racing og fastelavensaktiviteter for børn.
Hvad sker der ved fastelavn?
Fastelavn er en europæisk begivenhed, der fejres på forskellige tidspunkter året rundt afhængigt af, hvilket land der fejres det i. I Danmark fejres det typisk i februar. På fastelavn fejrer man det, der er tilbage af vinterferien, før foråret og fasteperioden starter.
Der er mange forskellige skikke og traditioner, der følger med fastelavn. I Danmark fejrer man typisk det med børneudklædning og et spil kaldet ”Slikposen”, hvor børnene klæder sig ud og slås med slikposer for at se, hvem der kan få mest slik.
I andre lande fejrer man det på andre måder såsom at spise specialbagværk, kaste æg på hinanden eller tænde et bål.
Hvordan kan man fejre fastelavn?
Fastelavn er en dansk skik, og der findes mange måder, man kan fejre det på. Én måde er at klæde sig ud og slå sig løs med slikposer. Man kan også invitere familie og venner, og så fejre det med specialbagværk, ægkastning eller et bål.
Man kan også lave en fest for at fejre. Inviter venner for at klæde sig ud og bulte en kattekonge, eller start en udklædningskonkurrence. Der er mange måder, man kan fejre det på. Har du børn eller kæledyr, er det altid sjovt at klæde dem ud!
Ofte stillede spørgsmål
Hvornår er det fastelavn?
Fastelavn ligger 7 uger før Påskesøndag. Det kan være fastelavn mellem 1. februar og 7. marts.
Hvordan fejres fastelavn?
Fastelavn fejres ved at børnene klæder sig ud og slår katten af tønden for at få de gode sager der er gemt derinde. Derudover tilberedes der fastelavnsboller og spises fastelavnsris.